Verflixt! Es sieht so aus, als wenn Sie einen veralteten Browser benutzen. Wir empfehlen Ihnen dringend Ihren Browser zu aktualisieren.
Weitere Informationen über Browser und Updates finden Sie hier

Technische Universität München

Lehrstuhl für Technische Mikrobiologie

Molecules and microbes for mankind are the driving forces for our microbiological approach in life and food science. We want to identify, monitor and understand microbes and their behaviour in food systems and elucidate and control their effects on food quality and health. We use molecular biology, proteomics and metabolic analyses to study them in model systems and real foods. Our favourites are the development of lactic acid bacteria for starter cultures and the control of mycotoxin producing fungi especially during production of malt and beer. Ultra high pressure has become a valuable tool for us to study metabolism, gene regulation and transport. We feel that food science and biotechnology is real fun.

Details


Adresse:
Technische Universität München
Lehrstuhl für Technische Mikrobiologie
Weihenstephaner Steig 16
85350 Freising
Deutschland
Arbeitsgebiet:
Forschung & Entwicklung
Forschung & Lehre
Expansion:
international
Webseite:
Mitarbeiteranzahl:
11-50
Gründungsjahr:
1993